Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتگوی ویژه خبری درخصوص عملکرد یکساله وزارت ارتباطات درباره آنتن‌دهی، زیرساخت‌های اجرا شده، وضعیت اپراتورها در اربعین حسینی و بحث ماهواره ها و آخرین اخبار ماهواره خیام اظهاراتی را عنوان کرد.

وی در خصوص برنامه‌های یکسال گذشته وزارت ارتباطات و توسعه زیرساخت‌های ایجاد شده اظهار داشت: ما در چند حوزه به شکل ویژه در این یکسال اخیر برنامه‌هایی را دنبال کردیم که یکی از آن حوزه‌ها توسعه و نوسازی زیرساخت‌ها ارتباطی کشور بوده است که بخشی از آن همین پروژه فیبر نوری است را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه فناوری اطلاعات، توسعه خدمات و سرویس‌های جدید مبتنی بر فناوری را درواقع به عنوان یک اولویت دنبال می‌کنیم که یکی از آن ها بحث دولت هوشمند است. موضوع اقتصاد دیجیتال به عنوان یک راهبرد جدی در دولت دنبال شده و در دولت سیزدهم یک نگاه جدیدی به این حوزه شده است. در حوزه فضایی اتفاقات خوبی در پیش است که تا پایان سال خبرهای خوبی به گوش مردم عزیز می‌رسد.

وزیر ارتباطات در رابطه با سرعت و کیفیت اینترنت و شبکه که بزرگترین دغدغه حال حاضر مردم است، عنوان کرد: اینترنت و شبکه پدیده ای است که زندگی مردم به آن گره خورده و الان زندگی روزمره مردم در ابعاد مختلف که از آموزش تا سرگرمی و موضوعات فرهنگی و کسب و کار گرفته است به اینترنت و شبکه مربوط می‌شود و ما بر این اساس اینترنت پر سرعت را یک حق برای مردم می‌دانیم و تمام تلاش وزارت ارتباطات این است که در این حوزه از ماموریت‌هایش، یک شبکه پرسرعت، باکیفیت و امن را برای استفاده هموطنان فراهم بکند که این امر نیازمند کار در بخش های مختلف است.

زارع پور گفت: چهار لایه در شبکه ارتباطی در کشور داریم، یک لایه دسترسی از منزل تا مرکز مخابرات، یک لایه شبکه داخل شهر، لایه بین استانی و در نهایت لایه اینترنت بین‌الملل. برای پیشرفت در همه این لایه‌ها برنامه‌های متعددی را پیش‌بینی کرده‌ایم که ظرفیت‌های حوزه ارتباطی کشور را توسعه بدهیم و آن را نوسازی کنیم.

وی افزود: در برخی از لایه های زیرساختی کشور مانند لایه شبکه داخل شهر و داخل استان‌ها که در اختیار شرکت مخابرات است به دلایل مختلف من جمله دراختیار نداشتن سرمایه به مدت بیش از ۱۰ سال هیچ نوسازی و توسعه‌ای در این زمینه صورت نگرفته است. وزارت ارتباطات حدود دو میلیون پوشش در کشور ایجاد کرده است و تا پایان سال جاری به ۵ میلیون خواهد رسید و در سال آینده به میزان ۷ میلیون و همچنین ۸ میلیون در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شده است.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: در لایه دسترسی ارتباطات ثابت، پروژه فیبرنوری را آغاز کردیم که یک پروژه راهبردی به حساب می‌آید و تا سه دهه آینده، حوزه ارتباطی کشور را بیمه می‌کند. اکنون همه آزمون هایی که در دنیا روی سرعت اینترنت انجام می‌شود بر بستر فیبرنوری است و ما نیز به این سمت قدم برداشته‌ایم. این اتفاق نیازمند بسته عملیاتی - اجرایی بود. این کار از نظر برخی نشدنی به نظر می‌رسید اما کنون این پروژه را در ۱۰ استان آغاز کردیم.

زارع پور گفت: «در لایه زیرساخت ما ۷۰ درصد داریم به ظرفیت شبکه زیرساخت کشور اضافه می‌کنیم که هر آنچه در ۱۰ سال گذشته حدود ۳۲ ترابیت بر ثانیه بوده است ما هدفمان این است که حدود ۲۰ ترابیت بر ثانیه به آن اضافه کنیم که تا دهه فجر این اقدامات افتتاح خواهد شد.»

وی بیان کرد: ما متنوع کردن مسیرها تامین اینترنت کشور را در دستور کار قرار دادیم که اگر زمانی فیبر نوری در دریا قطع شد، ما را با مشکل جدی مواجه نکند. تلاش و برنامه وزارت ارتباطات اینگونه است که تمام کارهایی که در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور انجام می‌شود با استفاده از بخش ظرفیت خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان انجام شود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: ما تا پیش از این برای کشیدن فیبر در دریا و حتی تعمیر فیبرهای دریایی وابسته بودیم به شرکت های خارجی، اما درحال حاضر میخواهیم با افتخار اعلام بکنیم که در حال حاضر ما توان این را داریم که فیبرهای دریایی را با کمک بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، هم فیبرکشی کرده و هم به تعمیر آنها بپردازیم که تا هفته‌های بعد ما در دریای عمان و خلیج فارس برای اولین بار توسط دانش و تخصص ایرانی تعمیر فیبرهای نوری در زیر دریا انجام خواهد شد.

زارع پور بیان کرد: درحالی که دنیا را پلتفرم‌های آمریکایی و خارجی قبضه کرده است اما ما در حوزه‌های مختلف مثل تجارت الکترونیک در داخل کشور به محصولات بومی دسترسی داریم که مردم در حال استفاده از آنان هستند و هیچ احساس نیازی به نمونه‌های مشابه خارجی نمی‌کنند که اینها در مواردی همچون پلتفرم‌های جابه‌جایی مسافر، بیمه و خدمات مختلف که وجود دارد که در کشورهای مختلف الان پلتفرم‌های بین‌المللی دارند فعالیت می‌کنند که همه این اتفاقات با استفاده و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاق می‌افتد.

وی درخصوص اقتصاد دیجیتال گفت: دولت در دی ماه سال گذشته مصوب کرد اختیارات خودش را به کارگروه ده نفره‌ای واگذار کرد که موانع لازم برای توسعه اقتصاد دیجیتال را در کشور حذف کنند. زیرا درحال حاضر در بعضی از کشورها تا ۳۰ درصد تولید ناخالص ملی شان از محل اقتصاد دیجیتال است و ما بر اساس آخرین ارزیابی ها حدود ۷.۲ درصد رسانده ایم که هدف‌گذاری هایی که صورت گرفته این است که به ۱۰ درصد برسد.

وزیر ارتباطات در خصوص فعالیت های وزارت ارتباطات در ایام اربعین حسینی اعلام کرد که قرار است مسیر نجف تا کربلا با تجهیزات فیبرنوری فیبرکشی شود و در ایستگاه‌های مختلف با همکاری که دارد صورت می‌گیرد بتوان از طریق وای‌فای اینترنت را به شکل پرسرعت و رایگان در اختیار زوار قرار بگیرد و این طرح در حال پیگیری برای اجرا می‌باشد.

زارع پور بیان داشت: در این بحث فیبر نوری نجف به کربلا کار دارد پیش می‌رود و امیدوارم هستیم که به امسال برسد، اگر این اتفاق حاصل نشود حتماً سال دیگر این اتفاق خواهد افتاد چون یک کار مشترک است و به هر حال مقداری هماهنگی های بین دو کشور در بخش های مختلف نیاز دارد اما تجهیزات و امکانات آن همه تأمین شده است و ما امیدواریم که این کار بزرگ به نتیجه برسد.

وی افزود: ما برای تأمین اینترنت در طول مسیر و افزایش آنتن دهی با استفاده از سایت های سیار و تقویت کننده هایی که قرار می‌دهند از نقاط مرزی آنها را تقویت می‌کنند (از تهران و از شهرهای مختلفی که مردم حرکت می‌کنند.)؛ برای یکی از مرز ها هم که پرتردد است یعنی مرز مهران ما پیش بینی کردیم که بالن سازمان فضایی که می‌تواند اینترنت را در اختیار تعداد زیادی از مشترکین قرار بدهد، راه اندازی شود و بتوان اینترنت wifi رایگان در اختیار مردم عزیزمان قرار بگیرد.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: درخصوص تأمین پهنای باند لازم در نقاط مرزی، رایزنی که در حال صورت گرفتن با اپراتور عراقی است که بحث رومینگ را با هزینه ی کمتری انجام دهند، اما همچنان به دلیل رومینگ توصیه ی من این است که اگر برای مردم مقدور است از سیم کارت های عراقی استفاده بکنند، چون به هر حال این موضوع بحثی دو طرفه است و طرف عراقی هم باید موافقت بکند که در حال مذاکره است ولی در هر صورت اگر این اتفاق بخواهد به روال سال های گذشته باشد استفاده از سیم کارت های عراقی هم یک گزینه است اما ما تمام تلاشمان این است که هم توافق بکنیم و هم در طول مسیر بتوانیم اینترنت مناسب را در اختیار زوار عزیز قرار بدهیم.

زارع پور در خصوص آخرین وضعیت ماهواره خیام بیان داشت: ما در کنار توجه به ظرفیت های داخلی برای بومی سازی صنعت فضایی کشور در لایه های مختلف، تعاملات بین المللی هم شروع کردیم که نیاز روز کشور را با استفاده از تجربه ی کشورهایی که از ما جلوتر هستند و در این زمینه بیش از ۶۰ سال است که کار می‌کنند برطرف کنیم. ماهواره خیام حاصل این همکاری مشترک بود که با موفقیت در مدار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: پیش بینی ما این بود که از آنجایی که ماهواره موقعی که پرتاب می‌شود یک سیستمی به نام کنترل وضعیت دارد که بتواند به وسیله آن و یا استفاده از فرامینی که از زمین به آن داده می‌شود وضعیت خود را پیدا بکند، مثلاً دوربین آن به سمت زمین بچرخد، پنل های خورشیدی آن باز شود، زیرسیستم های آن مورد آزمون قرار بگیرد، سنسور های مختلف آن کالیبره شود، به طور کلی چندین ماه طول می‌کشد ولی چون از قبل طراحی های خوبی صورت گرفته بود و با تلاش همکارانم که شبانه روزی در مرکز ماهدشت مشغول هستند این فرآیند کوتاه شد و من الان با افتخار خدمت شما اعلام میکنم که تصاویر اولیه ماهواره خیام دریافت شده و امیدواریم که تصاویر کالیبره شده ی آن را هفته‌ی بعد منتشر بکنیم، یعنی کمتر از یک ماه این اتفاق بیفتد و بهره برداری عملیاتی از این ماهواره انشالله زودتر از موعد و ظرف یک ماه آینده آغاز خواهد شد و ما هم آن را در اختیار بخش خصوصی قرار خواهیم داد که بتوانند در بخش های مختلفی که قابلیت عملیاتی شدن دارد سرویس های ارزش افزوده روی آن ایجاد بکنند و هم در اختیار بخش دولتی برای نیاز هایی که بخش های گوناگون دارند.

وزیر ارتباطات در راستای توسعه صنعت فضایی تصریح کرد: ما در لایه های مختلف دنبال توسعه فناوری‌های بومی هستیم؛ از پایگاه پرتاب گرفته تا ایستگاه زمینی دریافت سینگال های ماهواره، تا پرتابگر و ماهواره. اینها همه بخش‌هایی است که همکاران بنده به شکل جدی و شبانه روزی در بخش های مختلف دولت، نه فقط وزارت ارتباطات بلکه ارگان‌های دیگری من جمله وزارت دفاع، سپاه پاسداران، وزارت صنعت، دانشگاه‌ها، وزارت علوم و… مشغول هستند که این اتفاق بیفتد.

زارع پور افزود: یکی از مصوبات جدی که داشتیم این بود که ما بتوانیم در مدارهای تا ۵۰۰ کیلومتر و بلکه بالاتر ماهواره‌های متوسط و کوچک را تا پایان سال ۱۴۰۱ در مدار قرار دهیم که این کار با قوت دارد جلو می‌رود طلیعه‌های آن هم در پرتاب موفق ماهواره‌ی نورِ ۲ مشاهده کردید که الان دارد انجام می‌شود، ماهواره‌ای که ۱۰۰ درصد ایرانیست و حاصل دانش و زحمات ده‌ها شرکت دانش بنیان با مدیریت بخش فضایی سپاه پاسداران دارد کار می‌کند.

وی گفت: امسال توانمندی که داریم این است که تا ماورای حدود ۵۰ کیلو را ما می‌توانیم در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار بدهیم و تا پایان امسال با اتفاقات خوبی که دارند با کار شبانه روزی رقم می‌زنند ما حداقل به ۱۰۰ کیلوگرم خواهیم رسید، یادآوری میکنم که ماهواره خیام ماهواره‌ای ۶۰۰ کیلوگرمی بود، هدف گذاری ما این است که تا پایان دولت سیزدهم به توانمندی پرتاب ماهواره‌هایی مثل خیام و همچنین ساخت ماهواره‌هایی مانند آن در داخل کشور برسیم و هم با همکاری کشور روسیه سه نسخه‌ی دیگر از ماهواره‌ی خیام ساخته شود چون ماهواره‌ی خیام و ماهواره‌های مشابه که در مدار هستند ۵ تا ۷ سال بیشتر عمر ندارند و در حال حاضر هم دقتی که در درون کشور داریم با دقت ۱۰ متر است که ان شاءلله به زودی به دقت ۵ متر می‌رسیم تا پایان سال و تا پایان دولت هم ان شاءلله به دقتی مشابه به دقت ماهواره خیام با استفاده از توانمندی‌های داخلی خواهیم رسید.

وزیر ارتباطات در خصوص ماهواره‌ها و محموله‌ها فضایی آماده تست و پرتاب عنوان کرد: ما ۵ یا ۶ ماهواره و محموله فضایی آماده تست و پرتاب داریم، نسخه‌های مختلف ماهواره هم ماهواره‌های سنجشی هم ماهواره‌های مخابراتی هم یکی از مهم‌ترین محموله‌های فضایی که داریم بلوک انتقال مداری سامان است که ظرف یکی دو ماه آینده تست زیرمداری آن انجام می‌شود؛ بلوک انتقال مداری برای جا به جایی ماهواره در لایه های مختلف استفاده می‌شود که یک فناوری بسیار مهم و راهبردی است که همکاران ما در پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات به آن دست پیدا کردند، اولین نسخه و تست‌های ابتدایی آن را ظرف یکی دو ماه آینده انجام خواهیم داد.

زارع پور در انتهای سخنان خود درباره حوزه‌ی هوشمند سازی اظهار داشت: یکی از مأموریت‌های جدی که ریاست محترم جمهور به وزارت ارتباطات سپردند و یکی از مأموریت‌های جدی دولت در همه بخش هاست، بحث دولت هوشمند و هوشمند سازی است که ما این کار را داریم در تعامل با معاونت محترم امور اداری استخدامی ریاست جمهوری و سایر دستگاه‌ها جلو میبریم؛ در قانون امسال این به تعبیری تکلیف شد برای دستگاه‌ها که تا آخر شهریور یعنی کمتر از یک ماه دیگر پنجره‌ی واحد خودشان را راه بندازند، ما هم مکلف شده بودیم پنجره ملی را تا دی راه بندازیم که ما نسخه‌ی آزمایشی این را در اردبیهشت راه انداختیم و الان در حال حاضر حدود ۳۰ دستگاه ملی از مجموع حدود ۱۸۰ دستگاه ملی که در کشور وجود دارند پنجره واحد خود را راه انداخته اند و متصل شدند.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ارتباطات و فناوری اطلاعات تجارت الکترونیک دولت ماهواره وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات بخش های مختلف وزارت ارتباطات اقتصاد دیجیتال ماهواره خیام تا پایان سال انجام می شود ماهواره ها دانش بنیان حال حاضر زارع پور لایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)

طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط و تعرفه‌های تماس تصویری تصویب شد اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بوده و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند، بعضی از مردم نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند؛ اما این قابلیت در گوشی‌هایی که داخل کشور تولید می‌شود، وجود دارد.   به گزارش ایسنا، برقراری تماس تصویری از طریق تلفن همراه در ایران سابقه چند ساله دارد که برای بار اول توسط یک اپراتور تلفن همراه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت که با گذشت مدت زمان اندکی به دلایلی و مخالفت‌های گوناگون این طرح متوقف شد؛ البته پس از این موضوع بارها وعده داده شد که این مشکل به زودی حل می‌شود اما به دلیل متوقف ماندن آن برای چندین سال، مردم برای دسترسی به این قابلیت به شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای موجود که این قابلیت در آنها فعال است مراجعه کردند.   درنهایت این سرویس در آن زمان راه‌اندازی نشد تا اینکه اواسط سال ۱۴۰۱ وزیر ارتباطات خبری جدید در این زمینه اعلام کرد که به گفته او این سرویس در یکی دیگر از اپراتورهای تلفن همراه به صورت آزمایشی راه اندازی و با تولیدکنندگان گوشی هم رایزنی شده است.   به عبارتی همراهی تولیدکنندگان گوشی مهم‌ترین لازمه راه‌اندازی این سرویس است و برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این قابلیت را بر روی گوشی‌هایی که در ایران موجود است، فعال کنند.    طبق بررسی‌های انجام شده و اعلام کاربران، سال گذشته این قابلیت برای برخی از مدل‌های گوشی هواوی، شیائومی و سامسونگ فعال شد و اپراتور مذکور (همراه اول) پیش پیام‌هایی مبنی بر راه‌اندازی این سرویس به برخی مشترکان ارسال کرد. برای استفاده از سرویس مکالمه تصویری این اپراتور باید هر دو طرف تماس تحت پوشش شبکه LTE  و سیم کارت هر دو مشترک سیم‌کارت هر دو مشترک USIM باشد. همچنین حتما این سرویس برای هر دو طرف تماس فعال شده باشد و تلفن همراه هر دو طرف تماس از این سرویس (ViLTE) پشتیبانی کند.    علاوه بر موارد گفته شده باید تنظیمات مربوط به سرویس تماس تصویری بر بستر نسل چهارم شبکه (ViLTE) در تلفن همراه هر دو طرف تماس اعمال شده باشد. کاربران برای استفاده از این سرویس نیازی به نصب نرم‌افزار توسط برقرار کننده و دریافت کننده تماس ندارند و تماس صوتی برای هر دو مشترکین دائمی و اعتباری قابل استفاده است.   در این رابطه اخیرا عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره نسل جدید ارتباطات تصویری بدون اینترنت توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ کمیسیون تنظیم مقررات شرایط، ضوابط و تعرفه‌های تماس صوتی را از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت، تصویب کردیم.   وی افزود: اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بود و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند؛ بعضی از مردم عزیز نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند اما گوشی‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود، به دلیل اینکه لایسنس‌هایی که گوشی‌های خارجی دارند را فراهم می‌کنند و می‌توانند این قابلیت را فراهم و ارائه کنند و مردم عزیز این قابلیت جدید را سبد خدمات ارتباطی داشته باشند.   وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینه آن تشریح کرد: تعرفه‌ای وضع شده شبیه به تعرفه صوت است و خیلی عدد بالایی نیست و امکان تماس تصویری با کیفیت فراهم می‌شود.   موضوعی که برخی از اپراتورهای ارتباطی هم به آن اشاره کرده‌اند و در واقع براساس پیگیری‌های انجام شده این سرویس از دو سال گذشت توسط اپراتور اول تلفن همراه فعال شده اما مشکل وندورها هستند. در واقع این سرویس بر روی وندورهای خاصی جواب می‌دهد و باید به وندورهای خارجی به توافق برسیم که این امکان را باز کنند؛ اما گوشی‌های داخلی مشکلی دراین زمینه ندارند.  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • زارع‌ پور: آماده‌ اجرایی کردن پروژه‌هایی در حوزه های ارتباطات و اطلاعات در این کشور آفریقایی هستیم